Beeld: ©ANVS

Nieuwsbrief ANVS, juli 2020

In deze nieuwsbrief leest u onder meer een voorwoord van de nieuwe bestuursvoorzitter Annemiek van Bolhuis en interviews over de tijdelijke werkwijze van de ANVS om ziekenhuizen te helpen en over de splijtstofwissel van de kerncentrale Borssele tijdens de coronacrisis. Jan van den Heuvel houdt in zijn slotbeschouwing een pleidooi voor het versterken van de onafhankelijkheid van het toezicht in het fysieke domein.

Toezicht in tijden van corona

Terugkijkend op de eerste helft van dit jaar kunnen we stellen dat geen van ons op 1 januari had kunnen voorzien hoe ons werk en leven in korte tijd zo zou veranderen.

Toezicht in tijden van corona

‘Soms word je ingehaald door de realiteit’

Een aantal ziekenhuizen had aan het begin van de coronacrisis acuut extra diagnostische apparatuur nodig om de vele patiënten snel uitgebreider te kunnen testen. In de vergunning op basis van de Kernenergiewet was hier niet in voorzien. De ANVS kwam daarom met een tijdelijke werkwijze, zodat de ziekenhuizen de toeloop aan patiënten wel aankonden.

‘Soms word je ingehaald door de realiteit’

‘De nucleaire veiligheid gaat altijd voor’

De kerncentrale Borssele was van 29 mei tot 16 juni 2020 uit bedrijf voor de jaarlijkse splijtstofwissel en onderhoudsstop. Naast het wisselen van de splijtstofelementen zijn er zo’n 700 onderhoudsactiviteiten uitgevoerd. Omdat de eigenaar van de kerncentrale, de Elektriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ), veiligheidsmaatregelen heeft getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de niet-noodzakelijke werkzaamheden uitgesteld tot de volgende onderhoudsstop. Hiermee voldoet EPZ nog steeds aan de eisen voor de nucleaire veiligheid en de wettelijke- en vergunningsvoorschriften.

‘De nucleaire veiligheid gaat altijd voor’

Beeld: ©ANVS

ANVS breidt digitale dienstverlening verder uit

Ondernemers en nucleaire installaties kunnen vanaf deze zomer meer meldingen en aanvragen via het ANVS-loket indienen. Dit komt omdat de ANVS haar digitale dienstverlening deze zomer uitbreidt met enkele nieuwe functionaliteiten. Sinds de invoering van het ANVS-loket in 2018 digitaliseert de ANVS haar dienstverlening stapsgewijs.

ANVS breidt digitale dienstverlening verder uit

Pensionering in tijden van corona

Jan van den Heuvel houdt in zijn slotbeschouwing een pleidooi voor het versterken van de onafhankelijkheid van het toezicht in het fysieke domein.

Pensionering in tijden van corona

Beeld: ©ANVS

Nieuwsberichten

In deze tijdlijn vindt u een selectie van de nieuwsberichten van de ANVS van de afgelopen periode.

Nieuwsberichten

Beeld: ©Collectie MediaLibrary