Inrichtingsgrens kerncentrale Borssele veranderd

De ANVS heeft vandaag een Kernenergiewetvergunning verleend aan EPZ voor de kerncentrale in Borssele. Hiermee verandert de inrichtingsgrens van de centrale: installaties en voorzieningen die de kerncentrale deelde met een in 2015 gesloten kolencentrale van EPZ, komen nu officieel op de plattegrond van de kerncentrale. Hiervoor stonden deze gebouwen nog op de plattegrond van de kolencentrale.

Aanpassing van bestaande vergunning

De verandering van de inrichtingsgrens is een aanpassing van de revisievergunning die EPZ sinds 2016 heeft. In deze vergunning stond al dat de kerncentrale installaties en voorzieningen kon gebruiken die de kolencentrale ook gebruikte. De aanpassing van de vergunning zorgt er alleen voor dat de officiƫle inrichtingsgrens en plattegrond van de kerncentrale worden bijgewerkt.

EPZ vroeg de wijziging van de vergunning aan op 17 oktober 2022. Omdat de vergunningswijziging niet leidt tot andere of grote gevolgen voor het milieu, is de korte vergunningprocedure gevolgd. Dat betekent dat EPZ de vergunning nu meteen krijgt.

Bezwaar maken tot en met 23 januari

Tot en met 23 januari 2023 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen de aanpassing van de vergunning. Verstuur daarvoor een bezwaarschrift naar:

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming
Postbus 16001
2500 BA Den Haag

Vermeld op de envelop dat het om een bezwaar gaat. Zet in het bezwaarschrift duidelijk tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vergunning, aanvraag van EPZ of bezwaarprocedure? Bekijk dan onze pagina over de aanpassing van de vergunning en inrichtingsgrens en lees kennisgeving van 12 december 2022.

Zicht op de EPZ-kerncentrale Borssele, vanaf het strand.
Beeld: ©Rijksoverheid