Definitieve rapportage veiligheidsmissie IAEA over NRG gereed

De minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) informeert de Tweede Kamer over de definitieve uitkomsten van de IAEA (Internationale Atoom Energie Agentschap) missie bij NRG. De ANVS onderschrijft de bevindingen en conclusies van de "Integrated Safety Assessment for Research Reactors” (INSARR) missie.

De INSARR missie geeft een goed beeld van de nucleaire veiligheid van de Hoge Flux Reactor. De minister informeert in deze brief de Tweede Kamer ook over de eigen bevindingen van de ANVS. Deze bevindingen gaan over de onvoldoende voortgang van de afvoer van het radioactief afval naar de COVRA, de trage afhandeling van storingen en het veiligheidsgedrag in een onzekere financiële situatie. De ANVS heeft de directie van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en de Nuclear Research and consultancy Group (NRG) ter verantwoording geroepen.

De ANVS concludeert dat de nucleaire veiligheid niet in het geding is.