Uitstel invoering digitale vergunningaanvraag

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het vanaf maandag 8 oktober aanstaande nog niet mogelijk om een vergunning digitaal aan te vragen, te wijzigen of in te trekken via het ANVS-loket. De reden hiervoor is een extern technisch probleem waardoor een finale test niet kan worden uitgevoerd. De ANVS heeft daarom uit voorzorg besloten de lancering uit te stellen. De ANVS wil namelijk een goede voorziening aanbieden en voorkomen dat ondernemers problemen ondervinden bij het digitaal aanvragen van een vergunning.

Zodra de test succesvol is uitgevoerd wordt een nieuwe datum bepaald waarop de dienstverlening volledig digitaal wordt. De ANVS zal tijdig over die datum communiceren. Tot die tijd kunnen ondernemers op de gebruikelijke wijze een vergunning aanvragen.

Digitaal aanvragen registratie

Het digitaal aanvragen van een registratie blijft gewoon mogelijk via het ANVS-loket. Wel is het ANVS-loket vanwege onderhoud het weekend van 6 en 7 oktober niet bereikbaar.