Ambassadeur België bezoekt ANVS

Op woensdag 27 maart bracht de ambassadeur van België, Dirk Achten, een bezoek aan de ANVS. De verschillende raakvlakken die er zijn op het gebied van nucleaire veiligheid tussen Nederland en België brachten de ambassadeur er toe, op uitnodiging van de ANVS, kennis te komen maken.

De Nederlandse kerncentrale in Borssele en de Belgische kerncentrales in Doel en Tihange liggen dicht bij de Nederlands-Belgische grens. Dit bezoek past binnen de geïntensiveerde samenwerking tussen beide landen op het gebied van nucleaire veiligheid, waarbij informeren en leren van elkaar centraal staat.

De ambassadeur en de bestuursvoorzitter van de ANVS Jan van den Heuvel deelden in een zeer open gesprek informatie over de kerncentrales in België, de veiligheid daarvan en hoe deze wordt beleefd door veel inwoners in de grensregio’s met België. Ook de samenwerking tussen de ANVS en het Belgische Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), en de ontwikkelingen in België met betrekking tot de energievoorziening waren onderwerp van gesprek.

Van beide kanten werd het belang benadrukt van een goede samenwerking en dialoog tussen Nederland en België, aangezien effecten en beleving van nucleaire veiligheid zich niet laten beperken door landsgrenzen.