Verstoring online ANVS-loket verholpen

In het online ANVS-loket heeft zich een tijdelijke verstoring voorgedaan. Deze verstoring is verholpen en het ANVS-loket kan weer naar behoren worden gebruikt. Gebruikers van het loket zijn door de ANVS geïnformeerd.

Om gebruik te maken van het ANVS-loket is eHerkenning nodig. Een update van het loket in combinatie met de eHerkenningsautorisatie zorgde voor de onregelmatigheid in de werking van het loket. Via het online loket kunnen geautoriseerde gebruikers aanvragen van een vergunning of registratie en kennisgevingen indienen.

Door de verstoring kon het voorkomen dat een geautoriseerde gebruiker een gedeelte van de gegevens van een andere geautoriseerde gebruiker kon zien die op hetzelfde moment werden ingevuld. Dit ging bijvoorbeeld om contactgegevens of algemene gegevens over een aanvraag. Omdat persoonsgegevens in te zien waren heeft de ANVS dit gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Om dergelijke onvolkomenheden in het loket te voorkomen, evalueert de ANVS deze storing en maakt waar nodig afspraken voor verbetering van het loket.