30 november tot 2 december grote oefening bij kerncentrale Borssele

Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december 2023 is er een oefening bij Kerncentrale Borssele. In deze periode zijn daar daarom voertuigen van de politie en het leger te zien.

Kerncentrale Borssele
Beeld: ©ANVS

Samenwerking en communicatie trainen

Elk jaar oefenen de politie en defensie samen, om zich voor te bereiden op een landelijk noodgeval. Daarvoor is het belangrijk dat ze goed kunnen samenwerken en communiceren. Dit jaar richt de oefening zich op de beveiliging van de Kerncentrale Borssele.

Gebruik van (vaar)wegen rond kerncentrale

70 personen van de betrokken organisaties werken mee aan de oefening. Ook doen 10 militaire voertuigen en voertuigen van de politie mee. Zij maken gebruik van bestaande (vaar)wegen en paden in de omgeving van de kerncentrale. Met name op vrijdag 1 december is de oefening zichtbaar in de omgeving.