Kerncentrales aardbevingsgebied Japan werken zoals normaal

In Japan was op maandag 1 januari een zware aardbeving aan de westkust van het land. In het getroffen gebied zijn meerdere kerncentrales, waarvan een deel stroom opwekt.

Kleine beschadiging bij kerncentrale Shika

De kerncentrales in het gebied werken goed en er zijn geen grote afwijkingen. Dit heeft de Japanse nucleaire autoriteit verteld aan het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA). Bij de zogenoemde Shika Nuclear Power Plant zijn wel 2 transformatoren beschadigd. Maar dit heeft niet gezorgd voor stroomuitval. Olie die uit de transformatoren lekt, wordt opgeruimd.

Beeld: ©ANP
De Japanse kerncentrale 'Shika Nuclear Power Plant', een van de centrales in het gebied dat door de aardbeving is getroffen. Foto: @ANP

Ontwikkelingen volgen

Vanuit de ANVS blijven we de situatie in Japan volgen. Als er belangrijke ontwikkelingen zijn, dan delen we die hier, op X of op LinkedIn. We gaan daarbij uit van de officiële informatie die het IAEA krijgt van de Japanse nucleaire autoriteit.