Vergunningaanvraag bij ANVS per 1 november volledig digitaal

Per donderdag 1 november kunnen ondernemers voor het aanvragen, wijzigen of intrekken van een vergunning voor een nucleaire installatie of voor handelingen met een stralingsbron terecht bij het ANVS-loket. De technische tests, zoals gemeld in eerdere berichtgeving, zijn succesvol afgerond. Om toegang te krijgen tot het ANVS-loket wordt gebruik gemaakt van eHerkenning.
 

Digitale dienstverlening
Sinds begin 2018 is de ANVS haar dienstverlening gefaseerd aan het digitaliseren. Een kennisgeving voor bijvoorbeeld het vervoer van radioactieve stoffen en de registratie voor het werken met een stralingsbron zoals een röntgenapparaat, was al mogelijk in het ANVS-loket.

Binnen afzienbare termijn kunnen ook andere kennisgevingen voor bijvoorbeeld HASS-bronnen en een vergunningaanvraag voor transport in het ANVS-loket gedaan worden.

Gemakkelijk in gebruik
Met het ANVS-loket is het mogelijk om overal en volledig inzage te hebben in aanvragen en correspondentie met de ANVS. Het ANVS-loket is gemakkelijk in gebruik en de ondernemer is voor het indienen van een vergunningaanvraag niet langer gebonden aan post.

Om toegang te krijgen tot het ANVS-loket wordt gebruik gemaakt van eHerkenning. Dit is een middel waarmee ondernemers kunnen inloggen op de digitale omgeving van onder andere de Rijksoverheid. Meer informatie is te vinden op www.eherkenning.nl

In de factsheet ‘nieuwe digitale dienstverlening’ is meer informatie te vinden over het ANVS-loket en eHerkenning.