NAcP - final edition 2019

Dit Engelstalige rapport is de derde update en definitieve versie van het Nationaal Actieplan (NAcP) van het Koninkrijk der Nederlanden voor de follow-up van de acties in verband met de Fukushima Dai-ichi ongeval bij de kerncentrale in Nederland (Borssele) en bij de betrokken overheidsinstanties.

De eerste versie van de NAcP werd geproduceerd in 2012 en tweemaal bijgewerkt: in 2014 en 2017. Het NAcP bevat zowel de stresstestacties voor de kerncentrale Borssele die zijn geïdentificeerd in de nationale stresstestanalyse en -evaluatie en acties voor de kerncentrale Borssele en voor de toezichthouder uit andere bronnen: het IAEA-actieplan (2011), ENSREG aanbevelingen (2012), aanbevelingen van de 2e buitengewone vergadering van de Convention on Nuclear Safety (2012), en de IAEA IRRS-missie naar Nederland (2014).