Revisievergunning Urenco

U vindt hier de ANVS-vergunning in verband met de revisie van de vergunning van Urenco in Almelo. Op deze pagina vindt u ook de 3 reacties op de ontwerprevisievergunning (van een burger, een belangengroep en van Urenco zelf), een aanvulling op de aanvraag van Urenco en Urenco's veiligheidsrapport.

Revisievergunning

Bij een revisievergunning verwerkt de ANVS de eerder verleende wijzigingen van de vergunning van Urenco in een nieuwe, overzichtelijke vergunning. Daarbij zijn ook de voorschriften geactualiseerd en gedeeltelijk herschreven, zodat ze meer lijken op de voorschriften in andere vergunningen van nucleaire inrichtingen.

Op 7 juli 2023 publiceerden we de kennisgeving over de revisievergunning in de Staatscourant. Inzage in deze vergunning en beroep bij de Raad van State was mogelijk tot en met 18 augustus 2023.