Nieuw publicatieplatform voor vergunningen

Vergunningen die de ANVS verleent vindt u voortaan op het Publicatieplatform UitvoeringsContent (PUC). Met deze database ontstaat een nieuwe zoekingang voor burger en bedrijven die op zoek zijn naar informatie over vergunningen die de ANVS verleent. Een groot voordeel is dat de vergunningen hiermee digitaal toegankelijk en doorzoekbaar zijn geworden.

Het gaat om de vergunningen die de ANVS verleent onder het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming en het Besluit vervoer splijtstoffen, ertsen en radioactieve stoffen. Ook vindt u in deze database de ruim 8.600 vergunningen terug die de ANVS eerder heeft verleend. 

Gemakkelijk vergunningen doorzoeken en filteren

In deze database kunnen vergunningen op verschillende wijzen worden doorzocht, bijvoorbeeld op een bepaalde zoekterm. In de zoekresultaten worden deze trefwoorden duidelijk gemarkeerd. Ook kunt u filteren op diverse gegevens, zoals geldigheid, onderwerp, datum en vergunninghouder. Tevens kunnen zoekresultaten op meerdere manieren worden gesorteerd. Ten slotte kunt u zich als bezoeker abonneren op zoekresultaten, om altijd op de hoogte te blijven van de laatste gepubliceerde vergunningen. 

Het is vanaf maandag 13 december 2021 niet meer mogelijk om onze vergunningen via Vergunningen Online (RVO) te bekijken. Alle nieuwe en gewijzigde vergunningen onder bovengenoemde besluiten worden vanaf dat moment gepubliceerd op PUC.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over vergunningen of het publicatieplatform? Dan kunt u bellen met 088-4890500 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen via info@anvs.nl.