Woo-besluit startnotitie SHINE

Op deze pagina vindt u de startnotitie van SHINE. Wij publiceren dit document op verzoek van Stichting Laka die op 7 maart 2024 een beroep heeft gedaan op de Wet open overheid (Woo). In ons besluit lichten we dit nader toe.

SHINE

Het medische bedrijf SHINE had het voornemen in Veendam (Groningen) een nucleaire installatie te bouwen, te weten een fabriek voor medische isotopen. Het bedrijf wilde daarvoor een vergunning bij de ANVS aanvragen. In 2023 is op verzoek van de initiatiefnemer het vooroverleg stopgezet.

Startnotities van vergunningstrajecten Nucleair Nederland

Het Woo-verzoek van Laka gaat over startnotities van vergunningstrajecten van leden van Nucleair Nederland, waarbij de vergunningstrajecten nog niet zijn afgerond. De startnotitie voor SHINE is het enige document dat wij hebben aangetroffen.

Status vooroverleg tussen initiatiefnemer en vergunningverlener

Een startnotitie geeft duidelijkheid over de status van het vooroverleg dat initiatiefnemers voor bijvoorbeeld een nieuwe nucleaire installatie houden met de ANVS, voordat ze een vergunning bij ons aanvragen. De ANVS geeft in een startnotitie een overzicht van alle benodigde eisen waar een vergunningsaanvraag aan moet voldoen. Er staat ook in wie welke rol speelt.