De kans op een ongeval bij een kernreactor is erg klein. Nucleaire installaties moeten voldoen aan zeer strenge eisen. De ANVS ziet er op toe dat zij zich hieraan houden en handhaaft indien nodig. Maar ondanks de uitgebreide veiligheidssystemen, deskundige medewerkers, strikte voorschriften en strenge controles, is een ongeval in een kernreactor nooit helemaal uitgesloten. Als er zich een onverwachte situatie voordoet in een Nederlandse of buitenlandse kernreactor, zorgen adequate procedures voor een snelle en effectieve reactie van alle betrokkenen. De diverse crisis- en rampenbestrijdingsplannen waarin deze procedures staan beschreven, vindt u in dit webportaal. Ook vindt u hier onder meer informatie over de veiligheid en de risico’s van kernreactoren en wat de overheid doet en wat u zelf kunt doen in geval van een nucleaire crisis of een stralingsongeval.

Tweets @AutoriteitANVS

Geretweet door @AutoriteitANVS
AFCN - FANC @FANC_AFCN

@FANC_AFCN keurt heropstart Tihange 3 goed fanc.be/nl/nieuws/fanc…

22 dagen geleden
Geretweet door @AutoriteitANVS
AFCN - FANC @FANC_AFCN

De kernreactor van Doel 4 werd vanmiddag stilgelegd om exploitatieredenen. Het gaat niet om een veiligheidsprobleem.Het @FANC_AFCN is op de hoogte en volgt de situatie op.

25 dagen geleden
Geretweet door @AutoriteitANVS
RIVM @rivm

RIVM-rapport: risico’s van nucleair-geneeskundige therapieën voor de naaste omgeving van een patiënt. #RIVM onderzocht de maximale doses die de naaste omgeving kan ontvangen zonder verdere leefregels en maatregelen. #straling #nucleaire #geneeskunde bit.ly/2rKvn61 pic.twitter.com/hdMb5hrgPl

27 dagen geleden
Volg @AutoriteitANVS