Nieuwe regelgeving
De regelgeving stralingsbescherming is per 6 februari 2018 veranderd en daarmee ook de regels voor het doen van een kennisgeving, registratie of vergunningsaanvraag. Dit stappenplan laat zien wanneer u een kennisgeving, registratie of vergunningsaanvraag moet doen.

ANVS-loket
Ga naar het ANVS-loket voor uw kennisgeving, registratie of vergunningaanvraag. Het loket werkt met digitale formulieren.

Toelichting
Door op onderstaande blokken te klikken komt u bij een toelichting op de betreffende activiteit.

eHerkenning
Om toegang te krijgen tot het ANVS-loket, logt u in met eHerkenning. Op de leverancierspagina vindt u een overzicht van alle aanbieders. Ook is er een stappenplan dat u uitlegt hoe u eHerkenning aanvraagt.

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij het aanvragen van eHerkenning:

  • In het aanvraagproces bij enkele aanbieders staat de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming vermeld onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
  • Tijdens het aanvraagproces moet u een keuze maken voor het betrouwbaarheidsniveau. Voor toegang tot het ANVS-loket kiest u betrouwbaarheidsniveau 2+.
  • Aan het aanvragen van eHerkenning is een levertijd verbonden. Deze kan per leverancier verschillen. 

Lees meer informatie over het ANVS-loket en eHerkenning bij vraag en antwoord.


Meer informatie
Meer informatie over het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (voorheen Besluit stralingsbescherming) vindt u op deze website.